Cégünk  2004-ben alakult. Fő foglalkozásunk a fakitermelés. Kezdetben a méteresfa illetve rönk értékesítésével foglalkoztunk. Fejlődésünk során cégünk telephellyel bővült, így a kitermelés mellett, ma már a fát nem csak méteresfa formájában hanem kalodás tűzifaként is értékesítjük.
rakodas
A feldolgozás POSH gépekkel történik ami biztosítja a pontos és gyors vágást, ugyanakkor a kiváló minőséget is.

A tüzifát alapvetően két nagy kategóriába sorolhatjuk: kemény valamint puha fa.
10 évnyi tapasztalat alapján kijelenthetjük, hogy a nyár, nyír, fenyő és fűz a puha fák kategóriájába tartoznak. Ezeknél egy picivel drágább de ugyanakkor jobbnak bizonyult az égerfa. A puhafa könnyen vizesedik, viszont könnyen ég és gyorsan, kisebb és rövidebb hőleadással, mint a keményfák, amelyek viszont 30-40%-al drágábbak általában.

Keményfa a cser, tölgy, bükk, gyertyán, kőris. Akárcsak az előző csoportnál, itt is jobbnak és ugyanakkor drágábbnak bizonyult az akácfa. A keményfák sokkal nehezebben gyulladnak meg, ellenben hosszabb ideig égnek, hőleadásuk is nagyobb, nehezebben vizesednek, viszont sokkal súljosabb is ezért nem javasolt tömegre venni. A keményfák számítanak minőségi tűzifának. A jó minőségű tűzifa az 20% nedvességtartalom mellett értendő. A 20%-os nedvességtartalom úgy érhető el, ha időben vásárolunk tűzifát és fedett, szellős helyen tároljuk. Így őszre-télre eléri a 15-20% nedvességtartalmat.

Néhány fafajta tulajdonságai:

  • BÜKK, GYERTYÁN: magas fűtőértékű, érdemes nyáron bekészíteni, hogy legyen elég ideje kiszáradni, fülledésre érzékeny, ezért fontos felhasogatni
  • TÖLGY: magas fűtőértékű, érdemes nyáron bekészíteni, hogy legyen elég ideje kiszáradni
  • AKÁC: magas fűtőértékű, érdemes nyáron bekészíteni, hogy legyen elég ideje kiszáradni, fülledésre nem érzékeny, nyersen is jól ég